Óvodai beiratkozás a 2024-2025-ös nevelési évre

Kedves Szülők / Gondviselők!

Az óvodai jelentkezés a 2024/2025. nevelési évre a város valamennyi önkormányzati fenntartású köznevelési intézményében

2024. április 24. és 25. napja (szerda, csütörtök) 8 és 18 óra között tart.

Jelentkezéskor a szülő (gondviselő) gyermekével együtt érkezzen, és vigye magával:

  • a saját és gyermeke személyi azonosítóját, lakóhelyét, illetve tartózkodási helyét tartalmazó igazolványt,
  • a gyermek esetleges betegségeit igazoló dokumentumokat,
  • amennyiben a gyermeke halmozottan hátrányos helyzetű, vagy napközbeni ellátását biztosítani kell, úgy az ezt igazoló dokumentumokat (jegyzői határozat és a szülő vagy szülők nyilatkozata), valamint
  • a szülő vagy szülők munkáltatói igazolását.

A részletes tájékoztatást és a kapcsolódó dokumentumokat az alábbi linkeken találja, vagy Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának honalapján a következő hivatalos linken https://kecskemet.hu/varosunk/oktatas-neveles/ovodai-beiratkozas

Micimackó Mesemondó Találkozó

Március 8-án a Forradalom Utcai Óvoda által 27. alkalommal megrendezésre kerülő Micimackó Mesemondó Találkozón vett részt a Katica csoportos Kovács Luca, aki Fésűs Éva: Teknősbéka bánata című meséjét mondta el nagyon bátran és ügyesen. Felkészítő pedagógusai Ácsné Pozsony Tünde és Nagy Lukácsné.

Bóbita Bábtalálkozó

A Ferenczy Ida Óvoda Csigabiga Óvodája idén is meghirdette Bóbita Bábtalálkozóját, melyre 6 fős csoportokat vártak a nagycsoportos korosztályból. A Maci csoportosok: Kiss Olívia, Kollár Balázs, Kullai Péter, Paulinusz Zsófia, Rembeczky Mira és Varga Izabella az Okoska botocska című mesét bábozták el nagy sikerrel. Felkészítő pedagógusuk Saskőiné Csortos Ibolya.

Rendőrző Bóbiták

Maci csoportunk négy kis óvodása egy rendkívül izgalmas délelőttön vett részt a Csigabiga Óvodában. A programon hivatásos rendőrökkel együtt végezhető nyomozós, ügyességi, szituációs és gondolkodtató feladatokat oldhattak meg a gyerekek, illetve rendőrségi munkakutyákkal ismerkedhettek meg. A játékos programok között volt akadálypálya, közlekedési park, fantomkép rajzolás, ujjlenyomat vétel, nyomozás, céllövés és nyomolvasás is. A gyerekek fantasztikus élményekkel gazdagodtak, miközben bepillanthattak a rendőrök munkájába is. A nap végén a meglepetés a látványos kutyás bemutató volt, majd minden résztvevő tartalmas ajándékcsomagot és oklevelet kapott.

Köszönjük a szervező óvodának és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-Főkapitányságnak, hogy ott lehettünk!


Micimackó Mesenap a Forradalom Utcai Óvodában

Óvodánkban az idén 2024. 03. 08-án, 27. alkalommal rendeztük meg a Micimackó Mesemondó Találkozót, melyre a város óvodáiból 20 kis mesemondó érkezett.

A mesenapot Ludányiné Körtvélyesi Gyöngyike megbízott igazgatóhelyettes nyitotta meg, majd Engert Jakabné Alpolgármester Asszony köszöntötte a résztvevőket. A megnyitót a Böde-Harkai Csilla által vezetett néptánc csoport „Napcsalogató” műsora és az óvodapedagógusok közös éneklése tette színesebbé.

A gyerekek változatos mesékkel érkeztek, a felkészítő pedagógusok munkájának köszönhetően biztosan, szépen és kifejezően meséltek. Jókedvükről a jelenlévő Micimackó gondoskodott, aki énekes játékokkal biztosította a vidám hangulatot.

Mesemondás után a résztvevőket vendégül látták az óvoda dolgozói, majd különböző játékokon vehettek részt a gyerekek.

A jó hangulatú nap végén a zsűri értékelte a résztvevők előadását, majd minden mesemondó szép ajándékot kapott. A gyerekek nagyon örültek a szép könyveknek, báboknak és okleveleknek.


Nyílt napok

Kedves Szülők / Gondviselők!

Meghívunk minden érdeklődőt nyílt napunkra, ahol megismerkedhetnek óvodáink mindennapjaival!

A Mikszáth Körúti Óvodába:

2024.04.12-én, pénteken 9-11 óráig

A Forradalom Utcai Óvodába:

2024.04.19-én, pénteken 9-11 óráig

A Nyitra Utcai Óvodába:

2024.04.19-én, pénteken 9-11 óráig

Alapítványi bál

2024. február 17-én megrendezésre került az óvodánkban hagyománynak számító alapítványi bál. A rendezvény a szülők és az óvodai dolgozók együttes munkájával valósult meg. Az éjszaka során Dj. Franky remek hangulatot teremtett retro zenékkel. Éjfélkor tombolasorsolás volt.

A bált műsor is színesítette, fellépett a Fallaway Táncegyesület. Látható volt továbbá a Csiga csoport táncprodukciója, a “katonatelepi gitárvirtuózok” és az óvoda dolgozóinak tánca.