Munkadélután a Mackó csoportban

A Mackó (középső) csoportban az idei munkadélutánunkat október 25-én tartottuk. Az óvodánkban már hagyománnyá vált a Márton-napi felvonulás. Erre az alkalomra készítettünk lámpást a szülőkkel és a gyerekekkel közösen. Nagy érdeklődéssel és örömmel vettek részt a családok az eseményen.


Adventi vásár

Második alkalommal került megrendezésre óvodánkban – szülői kezdeményezésre – az Adventi vásár. Sütemények, kézműves (karácsonyi) díszek, szappanok, horgolt, kötött , papírból és gipszből készített apróságok találtak gazdára. Az eladott termékek bevételével a csoportokat támogatták a szülők. A rendezvényt a Műkertvárosért Együtt Egyesület is támogatta.

Köszönjük, hogy a szülők ennyire lelkesen, ekkora számban vettek részt ezeknek a tárgyaknak az elkészítésében és megvásárlásában is!


Karácsony az óvodában

Decemberben az egész óvodát ünnepi díszbe öltöztettük, a folyosók megteltek a gyermekek szebbnél-szebb alkotásaival. A közösen elkészített adventi koszorúkon minden héten meggyújtottunk egy gyertyát, számoltuk a napokat, hogy mennyi van még vissza a várva-várt napig.

A gyerekek az adventi naptárból minden nap húzhattak egy meglepetést, ami lehet, hogy egy mese, ének, vagy egy kis cukorka, csokoládé volt. December 14-én a Cica csoportosok is megtartották hagyományosnak számító adventi teadélutánjukat, melyen a gyerekek szüleikkel együtt teamécsest készítettek.

A karácsonyi ünnepség napján fekete-fehér ünneplő ruhában érkezett mindenki az óvodába. Reggel már karácsonyfa várta a csoportszobába érkező gyermekeket. Délelőtt összegyűlt az óvoda apraja-nagyja a Cica csoportban, ahol egy karácsonyi mesét, az Egerek karácsonyát játszottuk el az óvó nénikkel és dajka nénikkel közösen a gyerekeknek. Györgyi és Ibolya néni hangolt csengőkkel adtak elő szebbnél szebb karácsonyi dalokat. A mesebeli karácsonyfát körbe állva énekeltünk, majd a csillagszórókat meggyújtva kívántunk „kellemes karácsonyi ünnepeket”! Ezután a gyermekeket a csoportszobákban sok szép ajándék várta, melyeket örömmel bontogattak. December 19-én a Katica csoportos gyerekek egy bensőséges ünnepi műsort adtak elő szüleiknek, nagyszüleiknek.


Mikulás

Óvodánkban hosszabb készülődés előzte meg a Mikulás érkezését. Minden csoportban készültek az ötletes, szebbnél szebb alkotások. Festettünk, ragasztottunk, barkácsoltunk csizmát, mikulást és rénszarvast. Dalaink, verseink is ehhez az alkalomhoz kötődtek, így vidáman teltek napjaink, ráhangolódtunk az ünnepre.

December hatodikán végre megérkezett a Mikulás. Körbeültünk a székeken, gyertyát gyújtottunk az adventi koszorún, és izgatottan vártuk, hogy mikor csenget be csoportunkba. Amint belépett, dallal köszöntöttük, hellyel kínáltuk és közösen elmondtuk a tanult verseket, mondókákat.

A Mikulás minden gyermeket megajándékozott, előkerültek puttonyából a csomagok. A Mikulás mindenkivel elbeszélgetett és nagy örömmel fogadta a szép rajzokat is. Minden kisgyermek bátran vette át ajándékát, boldogan köszönték meg és kértük, hogy jövőre ismét jöjjön el az óvodába.


Karácsony 2023

Az adventi időszak, az ünnepre való készülődés, minden évben fontos része az óvodai életnek.

A csoportszobákat, öltözőt és a lelkünket is ünnepi díszbe öltöztettük. Mézeskalácsot sütöttünk.

A karácsonyvárás az óvodában segíti a gyermekeket érzelmileg ráhangolódni a családi ünneplésre.

Az óvodai ünnepség napján nagy örömmel bontották a gyermekek a sok szép ajándékot, amit a fa alatt találtak.


Nálunk járt a Mikulás


Városi Versmondó Találkozó

A Hosszú Utcai Óvoda 16. alkalommal rendezte meg a Városi Versmondó Találkozóját, melynek a Szórakaténusz Játékmúzeum adott helyet. Óvodánkat a Katica csoportos Kemény Léna képviselte, aki Kiss Jenő: Almaszüret című versét szavalta el nagyon bátran, ügyesen. Felkészítő pedagógusa Nagy Lukácsné Györgyi néni. Gratulálunk mindkettejüknek.


Adventi teadélután a Maci csoportban

A Maci csoportban évek óta hagyománynak számít a családokkal közös készülődés a karácsonyra. Idén december 1-jén tartottuk az adventi teadélutánunkat, melyet már nagyon vártak a gyerekek. Szüleikkel, testvéreikkel közösen egy angyalka karácsonyfadíszt készítettünk. Nagy örömünkre három volt óvodásunk is részt vett a jó hangulatú délutánon.


Márton napi lámpás felvonulás

2023. november 9-én második alkalommal került megrendezésre a Márton napi lámpás felvonulás. Különösen nagy öröm volt látni, hogy szinte minden család részt vett ezen a rendezvényen, melynek szervezését, lebonyolítását, a testület segítségével, Beliczai Monika vállalta.

A gyermekek az óvodában, a szülők pedig otthon készítették el lámpásaikat. Meghirdettük a „Legszebb lámpás” díjat, amelyre minden család szavazhatott. A legtöbb szavazatot kapott három lámpás készítői díjazásban részesültek, a többiek munkájukért csokit kaptak.

A környező utcákon vonultak lámpásaikkal a gyermekek, a szülők és az óvoda dolgozói.

A felvonulás után a gyermekek és a szülők megvendégelésére került sor. A teát, felajánlásként, az óvoda melletti Kürtőskalács büfé készítette. A libazsírt volt intézményvezetőnk ajánlotta fel. A rendezvényt támogatta a Műkertvárosért Együtt Egyesület, akik a Fornetti Kft. péksüteményét rendelték meg.