Advent, Mikulás, Karácsony

Adventre készülve a gyermekek, a szüleikkel és az óvónénikkel együtt elkészíthették adventi koszorúikat egy nyílt délelőtt keretében. Gyönyörű ünnepi díszek készültek, mellyel közelebb kerülhettek az ünnepi hangulathoz és egymáshoz is a közös tevékenykedés során.

December 6-án ellátogatott hozzánk a várva várt Mikulás is. A gyermekek nagyon izgatottak voltak és örömmel köszöntötték a Télapót és társát, a Krampuszt is egy-egy dallal és verssel. A jóságos Mikulás mindenkit meglepett egy kis ajándékkal, aminek a gyermekek nagyon örültek. Köszönetképpen a Mikulás meghallgathatta a gyermekek örömteli élménybeszámolóit.

Karácsony alkalmával a Jézuska minket is meglepett egy gyönyörűen feldíszített karácsonyfával és a gyermekek nagy boldogságára ünnepi csomagokat is rejtett a fa alá. Az ünnepet megelőzte a lázas készülődés, melynek során mézeskalácsot sütöttünk, dekorációt készítettünk, ajándékokat gyártottunk, karácsonyi zenét hallgattunk, illatgyertyát égettünk. A nagy napon a nagy öröm nem maradt el.