Óvodánk a Kecskeméthez tartozó Matkó főutcáján a várostól kb. 12 km-re csendes, falusias környezetben helyezkedik el. 1979 óta működik 1 osztatlan csoporttal / vegyes életkorú/ 21 férőhellyel.

2005. őszén új épületrészbe költöztünk. Új csoportszoba, gyermeköltöző, mosdó, kibővített, korszerű melegítő-tálaló konyha mellett egy 75négyzetméteres tornateremmel is gyarapodtunk, mely a különböző mozgásfejlesztő eszközökkel minden gyermeki igényt kielégít napi szinten. Segíti mozgáskultúrájuk fejlődését is.

Az óvoda sok új bútorral, esztétikus, természetes anyagokból készült eszközökkel, gazdag játékanyaggal felszerelt. Udvari játékaink újak, korszerűek, esztétikusak, a gyermekek ügyességét, egyensúlyérzékét jól fejlesztik.

Az óvodában 4 felnőtt gondoskodik a gyermekekről: 2 óvodapedagógus – akik közül az egyik fejlesztő szakvizsgával rendelkezik -, 1 dajka néni és 1 pedagógiai asszisztens. Óvodánk nyitvatartási ideje: 6.30 – 17.30- ig, mely már a szülői igényeket is figyelembe vette.

Alapelveink a gyermekközpontúság, a boldog gyermekkor biztosítása, amelyet a játékban, élményközpontú, kereső, kutató, felfedező tevékenységekben kívánunk megvalósítani. A testi nevelés hatékonyságának maradéktalan érvényesüléséhez hozzájárul az az optimális, biztonságos környezet, amit a tornatermünk biztosít mozgásfejlesztő eszközökkel felszerelve. Az érzelmi nevelésünk fontos feladata a család és az óvoda szoros együttműködésére törekvés. Óvodánk a szülők számára nyitott, jelentős szerepe van a család és az óvoda kapcsolattartási rendszerében a szülők közösségének. Az együttműködést szorosabbá teszik az élményt biztosító hagyományőrző kézműves délutánok / adventi koszorú készítés, húsvéti tojás díszítés. A jeles napokra, az óvoda ünnepeire való közös készülődést, ünneplést is igénylik a szülők időnként a többi családtaggal kibővülve.

Az értelmi nevelés feladatát elsősorban a gyermekek legfőbb tevékenységének, a játéknak segítségével, abba beleépítve oldjuk meg. Kiemelt feladatunknak tekintjük az anyanyelvi nevelést.

Óvodánkba falubeli és a környező tanyákon élő gyermekek járnak, de nyitottak vagyunk a Kecskemétről érkező gyermekek számára is amennyiben megtetszett az óvoda természeti környezete, programja, családias légköre.