„ … HEJ TULIPÁN, TULIPÁN…”
(magyar népdal)

Üdvözöljük óvodánk / csoportunk honlapján!

Óvodánk / Tulipán csoportunk 2008 novemberében létesült a Kertvárosi Általános Iskola épületében. Két óvodapedagógus és két dajka néni vesz részt az óvodai munkában.

Vegyes életkorú gyerekek járnak hozzánk, több testvérpár is. A gyermekeket a hagyományok szeretetére, tiszteletére neveljük. A fontosabb jeles napok, ünnepkörök kiváló alkalmat adnak ismereteik bővítésére, pozitív közösségi kapcsolatok alakítására. Bensőséges, családias hangulatot teremtenek az óvodások életéhez közeli ünnepek, események: Mikulás, Karácsony, Farsang, Tornaünnepély, OVI kupán való részvétel, Gyermeknap, Anyák napja, Ballagás. Ezekről az eseményekről színvonalas fotók, videó felvételek készülnek.

Figyelmet fordítunk a tehetséggondozásra. Városi szintű rajzpályázatokra küldjük óvodásaink alkotásait, amelyek elismerést kapnak. Versmondó, mesemondó versenyen is képviseltetjük magunkat.

Csoportszobánk tágas, jól felszerelt, az óvodások igényeit minden szempontból kielégíti. Tartalmas, színvonalas tevékenységeink hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek koruknak, képességeiknek megfelelően, optimálisan fejlődjenek. Lehetőségeket adunk arra, hogy minél több élmény biztosításával bővüljenek, gazdagodjanak ismereteik.

Udvarunk tágas, tele fákkal, növényekkel. Az évek alatt törekedtünk arra, hogy minél változatosabbá, színvonalasabbá tegyük.

Szoros kapcsolatot ápolunk az iskolával. Bábcsoportjuk tartalmas előadásaira gyakran kapunk meghívást. Az általuk feldolgozott mesék, történetek gyermek közeli élményeket nyújtanak óvodásainknak. Részt vehetnek gyermekeink még az iskola keretén belül hittan, német nyelv oktatásában. Lehetőség nyílik nagycsoportosainknak, hogy óvodáskor végén ismerős közegben, ugyanebben az épületben kezdjék el iskolai tanulmányaikat. Rendszeresen feladatokat oldhatnak meg óvodásaink, amelyeket a tanító nénik állítanak össze. (iskola-posta)

Az óvodánkba érkező családokra, vendégekre pozitív hatással van az a meghitt, szeretetteljes légkör, amely a legfontosabb szempont gyermekeink nevelésében.